Interax 950 Otomatik Kapı Açkı Mekanizması

Pivot açılır kapılarda otomasyona ihtiyaç duyulduğunda ilk akla gelecek çözüm 950 otomatik kapı açkı mekanızmasıdır. Bina giriş ve çıkışlarında, her türlü dükkan kapılarında, otellerde, restaurantlarda, iş merkezlerinde, ofis kapılarında, hastanelerde ve huzurevlerinde kullanılabilen 950, radarlı, butonlu, uzaktan kumandalı uygulanabilir ve bina otomasyon sistemleri ile uyumlu kartlı geçiş özelliğine sahiptir. Özellikle yangın kapılarında monte edilebilir ve yangın anında duman tahliyesi sağlar.

Tam bir sessizik içinde çalışan 950, elektrik kesilmesi halinde normal bir kapı kapatıcı vazifesi görür ve bu durumda kapının manuel açılması halinde içerisindeki hidrolik mekanizması vasıtası ile kapıyı kapatır. Mimari ihtiyacı göre, kapı kasasına yada kanadına uygulanabilen 950, dirsek kollu yada kızaklı kayar kollu olarak tedarik edilebilir.

Mekanizma içerisinde yer alan mikroişlemci gerçek zamanlı bir kontrol sağlar. Mevcut güvenlik şartnameleri uyarınca kapı hızı ve kapanma kuvveti kapının büyüklüğüne göre programlanabilir. Kapı kanadının bir engele takılması halinde mekanizma hızlıca geri açılarak engelin ortadan kalktığını kontrol için yavaşça kapanır. Muadillerinin aksine tam güvenlikli ve hassas çalışan 950 enkoderi vasıtası ile tüm açısal pozisyonları net olarak hesaplanır ve hareket eder. Elektronik program şalteri vasıtasıyla çift kanatlı binili kapılarda, iki operatörlü iki kanadın birbiriyle akuple edilmesini sağlar.